Vi var nio morgonpigga domare som mötte upp i Klappa på Todd Martinssons jaktmarker, vi hade otur med vädret varmt och snustorrt i terängen. Bengt Ljungberg hade sina två hamilton som vi släppte var för sej, tog ganska länge innan dom fick slag att jobba med, men bägge hundarna reste till slut hare, tyvärr sprang hararna mest på asfalts väg med korta repriser som följd men ändå tre observationer av haren för den ena hunden. Efter koppling korvgrillning och bedömning av dreven med poängsättning och lite information om drevprovsreglerna.
Vid pennan Bo Hagelvik

Domardag Klappa 1

Domardag Klappa 2

Vi samlades i Klappa på Todd Martinssons marker. Vi var 16 st. varav 13 var domare.

Åke Andersson och Bengt Ljungberg med sina duktiga hamiltonstövare såg till att hararna kom på benen. Åkes tik Skalla höll igång haren i drygt 40 min tills den tog sin tillflykt in i en koflock som blev till bekymmer för tiken. Haren både sågs och filmades. Även Bengts Zack skötte sig med ett utmärkt drev och haren sågs ett flertal gånger, innan vi avbröt för korvgrillning och poängsättning.

Vi hade en mycket bra diskussion vid poängsättningen och särskilt momentet skallmarkering diskuterades livligt. Jag informerade om ett utskick från regelkommittén angående poängsättningen vid skallmarkering och egenskapspoäng vid ej upptag samt KEB.

Jag vill särskilt tacka Todd, Åke och Bengt som ställde upp med hundar och marker.

Vid pennan Bo Hagelvik.
Mvh

IMG 0492

IMG 0493

IMG 0494

IMG 0491 ny

IMG 0495 ny

IMG 0488 ny

 

Fin Ante SE47498/2010 Jan-Erik Lundqvist Tingsryd

Fin Bossmålas Ixo S34799/2009 Sven Hjälm Mönsterås

Fin Wemboö Eila SE45324/2013 Billeam Nilsson Urshult

Fin Hällarydens Kimi SE20970/2014 Niclas Krona Korsberga


1:a reserv Fin Tullbergets Liam SE43548/2013 Kenneth Sandgren Färjestaden
2:a reserv Fin Ismans Miira SE22050/2012 Christer Henningsson Lönashult

Domare

Leif Rydell
Anders Ingemarsson
Glenn Ahlstedt
Bengt Ljungberg
J-E Berg
Bo Hagelvik
Tore Nilsson.

Hanna Fridell visar upp Harakrökens Atena som fick CK, BIR, BIS 1. Dagens vackraste hund av domare Eva Jönsson. Ägare Per-Gunnar Solberg. Stort tack för en väl genomförd dag.

IMG 1444

Vi var 17 personer som slöt upp vid domarkonferensen på Heda den 25 Augusti.
Det var hela 4 blivande domare och det är kul med bra tillväxt.
Dreven gick sådär i värmen, vi startade två hundar på olika håll, men ingen av dem lyckades tyvärr få ihop tillräckligt med tid till ett prisdrev, men några minuters drev hade båda hundarna.
Efter provet samlades vi som vanligt vid samlingsplatsen och gick igenom det som varit. Elden tändes snabbt och korven skulle värmas, det är nog det bästa denna dag.
Vi var ganska eniga om bedömningen av hundarna, precis som det ska vara. Det är ju därför vi har dessa dagar på olika platser runt om i regionen. Bengt avslutade som vanligt med att sälja almanackor till dem som inte köpt tidigare.
Nu tar vi nya tag och hoppas på lite svalare väder, så vi kan få igång våra hundar.

Redaktören

IMG 1069

IMG 1070

IMG 1071