Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

RÄV-SM 2020

Norrbottens läns Stövarklubb arrangerar årets Räv-SM. Av väderleksskäl har man beslutat att genomföra tävlingen i södra delarna av Sverige. Vi har i Smålands Stövarklubb fått en förfrågan från arrangörerna om vi kan stödja tävlingen. Vi har svarat ja på den frågan. Vår man i denna fråga är Bjarne Engström. Vårt stöd kommer att lämnas efter direkta samråd mellan arrangörsklubben och Bjarne. Vårt stöd kommer inte att belasta vår klubb i något ekonomiskt hänseende. Vi gläder oss åt samarbetet och hoppas på en bra tävling!

Cenneth Quick

Ordf SmåStkl

Kosta-provet 2019

Hade själv förmånen att få tjänstgöra som domare på årets prov. En härlig upplevelse i vanlig ordning. Stort tack till herrar Kommissarie Sandberg, Fullmäktige Berg och deras eminenta bisittare herrar Titusson, Norberg och Malmgren. Stort tack också till de "provskrivare" som med oändligt tålamod hjälpte oss domare att registrera älsklingarnas prestationer. Vi lärde oss mycket om vårt nya rapporteringssystem och var nog alla överens om att systemet behöver utvärderas kontinuerligt för att bli ännu bättre anpassat till just våra krav. Tack också till alla tappra hundekipage och övriga funktionärer. Alla tillsammans gjorde dagarna till en härlig tävling och en kanonfin sammankomst på det sociala planet. Resultat i övrigt mm kan Du läsa här på hemsidan på annan plats. 

Tack än en gång alla deltagare för minnesvärda dagar!

Cenneth Quick

Ordf SmåStkl

Stövarjakter i februari 2020

Februari i nådens år 2020 innehåller inte mindre än tre lördager innan fälthararnas jakttid tar slut. Därför har vi kunnat göra en ändring av de senaste fem årens arrangemang med de stora begivenheterna "Eksjö-provet" och "PR-jakten i trakterna kring Växjö till stöd för Barncancerfonden".

Så här är det tänkt för 2020: Helgen den 1. - 2. februari kör vi "Eksjö-provet" så stumparna yr. Lördagen den 8. februari kör vi under Johan F och Bengt L ledening "Cancerjakten". Detta innebär att det är helt OK för jaktlagen som upplåter sina marker för "Eksjö-provet" och de som  deltar i "Cancerjakten" att avsluta sin säsong på helt eget sätt lördagen den 15. februari. Vi hoppas på detta sätt kunna tillfredsställa allas önskemål på ett sätt som inte varit möjligt tidigare år. Vilken höjdare det skulle bli om  flera jaktlag än "bara" dem runt Växjötrakterna ville/kunde ansluta sig till "Cancerjakten"! Tänk om vi kunde få till en sådan PR-jakt inom hela upptagningsdområdet för Smålands Stövarklubb! Snacka om "Stövarjaktens Dag"!

Med detta upplägg i februari är bollen i rullning. Fritt fram för goda idéer och initiativ enligt devisen - "lite snack - mycket verkstad". Vill/kan man vara med så bara ta kontakt med någon ur klubbstyrelsen eller Johan Frisk eller Bengt Lindell! Hoppas vi kan få till något bra!

Cenneth Quick

Ordförande i Smålands Stövarklub 

Klubbmästerskapet 2019

Stort grattis till Ante och hans husse till segern i KM!

Tack även till alla som ställde upp och såg till att KM även i år blev genomfört!

Nu önskar vi ett bra DM för våra deltagare! (Åt helskotta med alla kaniner!)

Cenneth Quick

Ordf

Klubbmästerskapet sept/okt 2019

Stort grattis till Ante och hans husse för segern i KM!

Varmt tack även till alla som, på olika sätt , såg till att det blev ett KM även i år!

Nu önskar vi våra DM-deltagare lycka till och skitjakt på Gotland!

(Åt helskotta med alla kaniner!)

Cenneth Quick

Ordf

SKYTTETRÄFFEN OM BR. PETTERSSONS VPR

Nyss hemkommen från en snabbvisit på Lilla Bökås Sportskytteanläggning i Hovmantorp. Som "tjänstgörande morfar" hade jag inte permission för att vara där hela dagen.Kan bara beklaga alla som inte var där. Välordnat, klurigt arrangerat och jädrans roligt. Smörgåstårtefika med ett glatt gäng som var där och sköt och träffade glada kamrater(!). Stort tack till Ulf Sivberg och gänget runt om honom för något riktigt bra!

Cenneth Quick

Ordf Små Stkl

Rovdjur - Karl Hedin

"Folkationen Ny Rovdjurspolitik" under ledning av Leif Joelsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) arrangerar den 16 juli kl 1200 i Konga Folkets Park en föreläsning av Karl Hedin angående våra bekymmer med rovdjuren men också om andra frågor kring livet på landsbygden när det gäller levnadsvillkor, livskvalitet mm. Med stor sannolikhet en begivenhet värd att besöka och lyssna till!

Smålands Stövarklubb har ett årsmötesbeslut på att vi vill ha en 0-vision när det gäller varg i Sverige men också på att vi inte ska driva denna fråga i egen regi utan sälla oss till den skara som stödjer bl a Svenska Jägareförbundet i dessa frågor.

Cenneth Quick

Ordf Smålands Stövarklubb

KLUBBTRÄFFEN I VÄXJÖ MED FJÄLLVETERINÄREN ANNA PAMUK

Grattis till alla oss nästan hundra som hörsammat kallelsen till klubbträffen i Växjö med Anna Pamuk! Det blev verkligen en intressant, tankeväckande och minnesrik upplevelse! Mera information kommer på olika platser. Redan nu hittar Du en blänkare på Facebook. Stort tack till Anna Pamuk för en förnämlig och engagerad förställning! Varmt tack även till dem som såg till att det hela blev av! Dvs Anna Green och Agne Pettersson med utmärkt bistånd av vår medlemsansvarigeBjörn Malmgren och vårt "länsråd" Bengt Lindell!

Glöm nu bara inte att även besöka vår monter när Du ändå minglar runt på ELMIA!

Cenneth Quick

Ordförande i

Smålands Stövarklubb

Utställningen i Värnamo 2019

Nyss hemkommen från Värnamoutställningen i Voxtorp bygdegård. En sån fin dag det blev! Stort tack till Anna Lindborg och hennes nätverk för ett jättebra arbete! Vi gratulerar Smålandsstövarna till deras fina jubileum och hoppas att balunsen på kvällen blev lika fin som samvaron med dem under dagen. Stort tack till Bengt Ericsson som hjälpte oss när det blev läge med den ordinarie utställningsplatsen pga dubbelbokning! Grattis även  till alla som fick sina kelgrisars förträffligheter bedömda och dokumenterade av ringpersonalerna med Ted Karlsson och Lars Widén i spetsen.

Vi närmar oss släppeda´n med stormsteg!

Cenneth Quick

Ordförande i Smålands Stövarklubb   

Inrapporteringen av våra jaktprovsresultat 2018-19

Äntligen!

Så är då alla våra jaktprovsresultat inrapporterade till SKK!

Bör kunna hittas i Hunddata inom kort. Stort tack till alla inblandade och en alldeles särskild hyllning till Bo Titusson för  slitet med alla dessa prov.

Låt oss nu hoppas att årets bekymmer inte kommer att upprepas. Låt oss också hoppas att vi i god tid kommer igång med både utbildning i och användning av det system för såväl jaktprov som utställningar som ska vara rådande inom Svenska Stövarklubben och dess lokalklubbar. Amen!

Cenneth Quick

Ordf Små Stkl

 

 

UTSTÄLLNINGEN I EKSJÖ

Hade äran och nöjet att besöka vår utställning i Eksö i lördags (27/4). Mera om  deltagare och resultat mm kommer i särskild ordning så fort det hinns med. Jag kan bara konstatera att utställningsgänget under Anna Lindborgs ledning, återigen(!), gjort ett förnämligt arrangemang. Stort tack till alla som var där och som , förhoppningsvis, förgyllde såväl varandras som den egna  tillvaron!

Cenneth Quick

Ordf Smålands stövarklubb 

Extra information