Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

2018 års SM för hundar som driver hare

Uppdraget från Svenska Stövarklubben till Smålands Stövarklubb att arrangera årets SM med rubrik enligt ovan är genomförd. Tävlingen blev ett mycket lyckat arrangemang och det kom idel lovord från såväl tävlande som övriga som gästade oss. Glädjen över berömmet blev inte mindre av att "vår egen" Bärimilla Kelly och hennes husse Bjarne Engström tog hem slutsegern och blev Svenska Mästare. Stort grattis och jösse(s) vad roligt och välförtjänt!

Jag vill här rikta stort tack till alla funktionärer och sponsorer som gjorde tävlingen möjlig att genomföra. Vi var ju utsatta för viss kritik från jaktmotståndarhåll men det stannade vid uttalanden och övergick aldrig i handgripliga tråkigheter någonstans. Kan inte avstå från ett särskilt tack till säkerhetschefen, Lars Pettersson och hans medhjälpare från jägarleden som höll god koll på allt även under dygnens mörka timmar. Strongt!

Med sådant stöd från så många glada, entusiastiska och duktiga medarbetare och funktionärer som vi hade blir minnet av årets SM något som kommer att sitta kvar i hjärtat en lång tid framöver.

Hav tack alla och känn stolthet!

Cenneth Quick

Ordförande Smålands Stövarklubb

 

 

 

Läs mer: 2018 års SM för hundar som driver hare

Väl kämpat alla i Högsbyprovet!

Stort tack till alla deltagare och funktionärer i årets jaktprov i Högsbytrakterna!

Väl kämpat och väl genomfört!

Cenneth Quick

Ordf Smålands Stövarklubb

KLUBBMÄSTERSKAPET GENOMFÖRT - NU VÄNTAR DM!

Vi gratulerar vår nye klubbmästare Wemboö Eila och husse Billeam Nilsson!

Grattis även till de övriga fyra som också går vidare mot DM i  Södermanland 5-6 november och tack till övriga kämpar som ställde upp i tävlingen.

Ett särskilt varmt tack och ett rejält erkännande till hela arrangörslaget och som i slutändan leddes av Klas Sandberg, Björn Malmgren och Bo Titusson.

Cenneth Quick

Ordf SmåStkl

 

Efter K1 och inför K2 (klubbmästerskapet)

Tack till alla deltagare i K1 och vår ansvarige ledare, Gunnar Pettersson! Provet avlöpte väl trots elaka betingelser i form av väder och annat.

Bra kämpat i alla läger och nu önskar vi de 10 bästa lycka till i konkurensen med de ärrade pristagarna från senaste proven i Kosta och Eksjö! Det har varit lite extra klurigt att få ihop K2 i år mht sjukdom och annat. Men nu ser det ut att vara helt OK inför måndag - tisdag! Må de 5 bästa komma till DM och må den bästa bli Klubbmästare!

Cenneth Q

Ordf SmåStkl 

TACK FÖR EN FIN DAG I ÅSEDA!

Vår sista utställning för i år genomfördes med sedvanlig bravur den 19.augusti. Ett stort tack till såväl utställare som till våra utmärkta funktionärer! Roligt också att så många köpte vår nya almanacka. Men egentligen inte så konstigt. Så bra som den är! Vårt nya tält prydde verkligen sin plats och var till god nytta vid ringen. Berömvärt att flera medlemmar var där med sina nya och purunga stövarförmågor. Bättre "social träning" än en utställning kan väl en valp knappast få. Träffade bl a både Björns och Brunos nya hamiltonjuniorer. Härliga krabater som säkert kommer att få fina liv hos sina ägare. Hade gärna stannat hela dagen men "tjänstgörande morfar" hade inte permission längre än förmiddagen. Än en gång - stort tack till alla som var där!

Cenneth Quick

Ordf Smålands Stövarklubb 

Domaredag i skogen

Glöm nu för jösse (!) namn inte att Du som domare ska vara i skogen den 25/8 resp 15/9 (Jönköping/Gränna)!!!!

Cenneth Q

Ordf

STÖVARFULLMÄKTIGE 2018

Nyss hemkommen från denna begivenhet. Tyck inte synd om vare sig mej, Janne B, Agne P eller Björn M! Vi hade det bra med både resa, boende och samvaro. De mandat som vi fått av vårt årsmöte i Vrigstad lyckades vi till 100% framföra och få gehör för. Alla(mer eller mindre) begåvade motioner som på något sätt berörde de nyligen reviderade jaktprovsreglerna avslogs eller hänvisades med varma händer till den arbetsgrupp (under ledning av Göran Johansson och där bl a Janne B ingår) som ska fortsätta med arbetet för våra jaktprovsregler fram till nästa gång, dvs år 2022. Svenska Stövarklubbens IT-ansvarige, Andreas Johansson, redovisade arbetsläget med vårt nya IT-baserade rapporteringssystem mm och lovade att vi ska ha ett system värt namnet nu till hösten. "F-n tro´t sa ällingen!" Men vi har ju vår egen Bo Titusson i den referensgrupp som ska ta fram bl a våra  kravspecificeringar så jag är inte alltför orolig. Det som ser jobbigt ut nu en tid framöver är att "allas vår Uno" på Svenska Stövarklubbens kansli slutar. Detta innebär att vi får en försvagad "stabsfunktion" när det gäller "daglig underhandsinformation och snabbservice" från SvStkl. Inte så bra och måste åtgärdas inom hygglig närtid. Vi har en del att fundera över när det gäller vår framtida stövarorganisation och dess ledning. Det är, naturligtvis, inte optimalt för en central klubbledning (Svenska Stövarklubben) att ha 26(!!!) direkt underställda enheter att leda. (19 lokalklubbar och 7 rasföreningar!) Men så länge man är överens om att man är överens om problemen så finns det hopp om en acceptabel lösning. Nu ska vi ha vårt eget styrelsemöte i Vrigstad den 18/6 och då ska vi analysera situationen och se om vi behöver styra om något i förthållande till vad vi beslutade om redan på årsmötet i Vrigstad den 7/4. På kort sikt (= närmaste året) har Du som medlem i Smålands Stövarklubb inget att oroa Dej över. Lev väl i värmen och klaga inte alltför dj.....t över vädret! Det kommer andra tider!

Cenneth Q

Ordf Små Stkl

Aktuellt 25/5

Så har den då kommit, vår Årsbok! Ett stort tack till vår redaktör och alla hans medhjälpare för en utmärkt upplaga!

Den 24/5 hade vi ett möte med alla våra ledare för säsongens kommande jaktprov. Bra möte som ändade med att alla berörda var ense om uppdragen inom respektive jaktprov. Så snart vi har renskrivit alla uppdrag så kommer vi att lägga ut dem här.

GDPR! Ja, det är ingen förkortning av någon "G....Democratic People´s Republic". Det handlar istället om framtida hantering av personuppgifter. Du får säkert en mängd information om detta i andra sammanhang. Sätt Dej in i vad detta betyder för Dej personligen! Vi lär få särskild info för vår del nu på kommande Stövarfullmäktige. Vi kommer att bli berörda bl a när vi skapar kataloger och rapporterar i våra prov- och utställningsprotokoll. Mera om detta senare.

Ut nu och njut av jaktparentesen så länge den varar!

Cenneth Q

Ordf SmåStkl 

Klubbträffen i Växjö den 3. maj - Så bra den blev!

Ett stort tack till Anna Green och Agne Pettersson som med benäget bistånd av bl a Björn Malmgren och Bengt Lindell svarade för arrangemanget av vår klubträff i Växjö på kvällen den 3. maj! Festligt, folkligt och (nära nog) fullsatt (ca 120 deltagare!!). Grattis till alla Er som tog Er dit! En fantastisk föreläsningskväll av en verkligt kompetent "Senior Vet". Glasklar information om hundarnas löpbeteenden, parningar, dräktighet och valpningar. Informationen om noskvalster, halsbesvär mm gav säkert många av oss en rejäl tankeställare och dödade, förhoppningsvis, en del av våra självlärda fördomar om dessa tings beydelse för våra kelgrisars jaktförmågor. 

Tack för en lärorik och trivsam kväll i ett verkligt trevligt sällskap!

Cenneth Quick

Ordf Små Stkl

Efter årsmötet den 7.april 2018.

Ett stort och varmt tack till alla medlemmar som deltog i vårt årsmöte på värdshuset i Vrigstad igår den 7.april! Det blev verkligen ett mycket bra årsmöte tack vare den goda stämning och det goda humör som alla visade. Stort tack också till Leif Rydell och Bo Titusson som så förnämligt lotsade oss igenom alla turer i dagordningen som mötesordförande och mötessekreterare. Bo har redan årsmötesprotokollet klart och så fort det är underskrivet och justerat så kommer det att ligga för allas läsning här på hemsidan. Den valda styrelsen tackar tackar för det förtroende vi fått att leda klubbens verksamheter det kommande året och ska göra vårt allra bästa för att motsvara vad som förväntas av oss. Vi ska ha vårt nästa styrelsemöte den 19.april och då blir det till att tackla bl a uppgifterna med Stövarfullmäktige i juni och vårt arrangemang av "SM för hundar som driver hare" i november. Glöm nu bara inte att redan den 21.april är det utställning i Värnamo!

Lev väl alla!

Cenneth Quick

Belåten ordförande i Smålands Stövarklubb 2018 - 19

En sån "Stövarjaktens Helg" det blev!

Frågan är om inte helgen 3--4. februari 2018 blev en av de mest minnesvärda stövardagarna på väldigt länge! Det jagades med stövare av hjärtans lust på många, många platser i Småland. En helg med nysnö och hyfsade temperaturer på de flesta områdena i vårt kära landskap. Samtidigt arrangerade vår klubb såväl ett makalöst jaktprov i Eksjö som en nästan ofattbart framgångsrik PR-jakt i trakterna kring Växjö.

Jag deltog själv med liv och lust i "Eksjöprovet". Såväl som klubbordförande som domare. Fick en makalös upplevelse från fredagskvällens jättetrevliga och välorganiserade inledning och ända fram till den spännande upplösningen på söndagskvällen. Tävlingsresultat och hundprestationer kan Du läsa om på annat ställe här på hemsidan. Det jag här vill förmedla var vilken fantastisk stämning det var bland deltagarna från början till slut. Vilket proffsigt arrangemang som deltagarna fick uppleva! Jösse(!)s det kan inte bli så särskilt mycket bättre. Hoppas verkligen att alla inblandade arrangörer har fått ta del av det ohöljda beröm de förtjänar.

 

Samtidigt som vi som var på Eksjöprovet roade oss där av hjärtans lust så genomförde våra länsombud i Kronobergs län för fjärde året vår speciella PR-jakt där vi bjuder in den allmänhet som har godkänd jägarexamen att jaga hare med oss och våra stövare under en lördag mot en avgift av (minst) 100:-. Det kom runt 250 jägare som jagade i 15 jaktlag, hade härliga drev, rolig och trivsam samvaro och dräpte 15 harar. Eftermiddagens "after hunt" med avslutning, fika, lotterier och annat resulterade i att Smålands Stövarklubb kunde överlämna minst 102 000 kronor (kommer att bli lite mera när all betalning kommit in) till representanterna för Barncancerfonden. Stort tack till alla som deltog och ett jätteberöm till Johan Frisk och Bengt Lindell och deras medhjälpare för en överväldigande insats för Barncancerfonden och PR för Smålands Stövarklubb.

Nu har vi för fjärde året visat att vår klubb har så starka muskler att vi klarar att genomföra dessa båda jättearrangemang samtidigt. Heder än en gång till alla inblandade. Hoppas verkligen att den gångna helgen var en rejäl käftsmäll för alla djurrättsaktivister och andra som vill fördärva för oss. Det är så här vi ska besvara deras eländiga och lögnaktiga skriverier och rättshaverade beteenden. Med moraliskt och etiskt försvarbara arrangemang i toppklass. Och det gjorde vi den gångna stövarhelgen! Ut med er nu i buskarna och njut av den tid somm ännu är kvar innan säsongen är över!

/Cenneth Q

Ordf Små Stkl

Extra information