Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

Lägesorientering per 30. juni

Vill ge er alla en uppdatering av vad som idag är känt om vad vi tror oss kunna åstadkomma framöver. 

 

Årsboken är nu ute hos alla kända och betalande medlemmar. Där hittar Du  det mesta av vad Du behöver veta om det som varit och är på gång. Är det där något i boken Du undrar över eller har synpunkter på så kontaktar Du Herr Redaktören , Roger Nilsson 070 6763060, eller vänder Du Dej direkt till den som är  ansvarig för den verksamhet Ditt ärende gäller.

Loppet för våra utställningar i år är kört. Det är så många detaljerade pekpinnar från centrala instanser att det inte är mödan värt att ens försöka. Vi måste respektera detta även om det svider. Innebär att vår nästa utställning, förhoppningsvis, är Värnamo i april 2021.

Lydnadskursen i Växjö under ledning av Anna-Karin Andersson och Bengt Lindell avslutas söndagen 5. juli. Har varit mycket lyckad och uppskattad och anmälningar till nästa år har redan kommit. Bra  jobbat av alla inblandade!

Domarkonferenser i skogen är tänkta att genomföra enligt utsänt program, dvs den 29/8 resp 12/9. Se årsboken sid 44! Du som ska till Bengt Lindell - kolla så att Du får rätt datum dvs den 29/8 (ett tryckfel i årsboken)! 

Stövarfullmäktige 2020 är tänkt att försöka genomföras i slutet av augusti som ett "digitalt" möte med stöd av SKK. Innebär för vår del att vi ska fösöka samla vår egen styrelse till ett utomhusmöte innan dess. Syftet då blir att kolla upp inför återstoden av verksamhetsåret och att förbereda vår roll och vårt deltagande i "digitala" Stövarfullmäktige 2020.

Vid sitt senaste möte den 27/6 beslöt Svenska Stövarklubbens styrelse att "Har- SM" ska genomföras. I nuläget verkar det som Värmlands Stövarklubb frånsagt sej arrangörsskapet. SvStkl kommer att kolla detta och om så fortfarande är fallet kommer "stafettpinnen" att gå till någon annan lokalklubb. SvStkl beslut om "Har-SM" innebär för vår del att vårt "KM" samtidigt blir enda uttagningen till "Har-SM" och DM (Skåne-Blekinge Stövarklubb är planerad arrangör av DM). Vårt "KM" blir i form av ett "Rörligt Ekl-prov". Mera om detta senare genom Bjarne Engströms försorg.

Resten av vårt eget jaktprovsprogram ska vi verkligen försöka genomföra så mycket det bara går. Öppenklass-proven och RR bör kunna köras som vanligt. Elitklassproven i Värnamo och Högsby likaså (Högsby dock troligen utan gemensam förläggning, samling och middag). Kosta, Eksjö och Smålandsräven riktas in mot ett liknande koncept som Värnamo och Högsby. Dvs allt det "jaktliga" som vanligt men övrig logistik utan "hummer och majonäs" (gemensam förläggning, samling och jaktmiddag mm). Mer om detta senare.

Anna Green Svensson  jobbar med att se om det går att skapa en almanacka även för 2021. Vi hoppas kunna informera om detta senast efter vårt styrelsemöte i augusti.

Allt för nu! Lev väl och håll Er friska! Det är idag närmre "släppedags" 2020 än någonsin!

Cenneth Quick

Din Ordf 

Läget den 17. maj 2020

Hej på Er alla stövarvänner!

Med anledning av alla de bestämmelser (motsv) som nu gäller m a a pandemin så klarar vi inte att genomföra vår tidigare redovisade verksamhetsplan för 2020 - 2021.

Läs mer: Läget den 17. maj 2020

Läget den 6.maj 2020

Hej alla därute! Om ni tycker att det ser rätt händelsefattigt ut här på hemsidan så är det helt rätt! Vår stora uppgift just nu är att ligga kvar på tappten och kraftsamla till att behålla hälsan och överleva. Våra planerade verksamheter ligger nere tills vidare men med första siktet inställt på att ses på utställningen i Åseda den 16/8. Ett undantag är lydnadskursen i Växjö som har kommit igång med ledning av Anna-Karin A och Bengt L.

Vi har fått glädjande hälsning från Generalsekreteraren för Barncancerfonmden, Thomas Larsson. Man tackar oss varmt för den gåva (166 048:-) vi skänkte efter årets "PR-jakt för allmogen". Du kan se ett diplom från honom på olika Face-booksidor (bl a vår egen).

Om/när läget ändras så ska vi försöka orientera er alla här på hemsidan så fort det bara går. Håll humöret uppe!

Cenneth Quick

Din Ordf 

LÄGESORIENTERING PÅSKAFTON 2020

Situationen är fortfarande påfrestande men det är nu som vi måste visa våra  stövaregenskaper och verkligen ligga kvar på tappten till dess att vi kan få igång drevet igen!

Läs mer: LÄGESORIENTERING PÅSKAFTON 2020

Ny information om verksamhetsåret 2020 - 21 (30/3)

"Corona-pandemin fortsätter att tvinga oss till anpassning av vår planerade verksamhet. Här följer lite av den information som skulle ha lämnats vid det nu inställda årsmöte den 18/4.

Läs mer: Ny information om verksamhetsåret 2020 - 21 (30/3)

NY INFORMATION DEN 28/3 M.A.A CORONAVIRUS

NU GÅR DET FORT!

Svenska Kennelklubbens Centralstyrelse (SKK/CS) meddelar:

"CS uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen (Vi är där!/vår anm). Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet. Detta gäller från och med nu och till och med den 31. maj 2020. Beslutet kan vid behov förlängas. Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande."

Detta innebär för vår del att årsmötet i Vrigstad den 18/4 ställs in och skjuts upp på obestämd tid. Dock längst till nästa årsmöte i april 2021 (hoppas vi!).

Det innebär också att våra utställningar i Värnamo den 25.april och i Eksjö den 23. maj ställs in.

Lydnadskursen i Växjö/Notteryd genomförs som planerat med start den 26. april men deltagarna delas i två grupper som vardera understiger 10 personer (inklusive instruktörerna) och genomför övningarna på skilda tider.

Mera information om konsekvenserna av läget för vår del kommer här på hemsidan på måndag den 30. mars. 

För styrelsen i Smålands Stövarklubb

Cenneth Quick

Din Ordf

CORONAS inverkan på oss och våra aktiviteter

Coronapandemin är ett faktum Den påverkar oss och våra planerade aktiviteter det kommande året. Vi måste, självfallet,respektera och vara lojala mot vad som sägs och görs av ansvariga myndigheter, regering, regioner och kommuner.

Läs mer: CORONAS inverkan på oss och våra aktiviteter

DAX IGEN FÖR LYDNADSKURS!

Den 5.april startar lydnadskurs.

Plats : Gamla skjutbanan i Notteryd utanför Växjö.

Tid . Kl 1800

Minst 10 träffar. Pris 800:- (samma som i fjol)

Anmälan till Anna-Karin 0702321193 eller Bengt 0706663833

Även andra raser än stövare är välkomna! 

RÄV-SM i "Norrbotten"

Grattis, Ebbarps Zäta och Din husse Sten -Åke Ek till utklassningssegern i årets RÄV-SM!

514123D5-E092-4746-B642-54A8B26EDFA8

 

Cenneth Quick

Ordf SmåStkl

"PR-jakten" med Smålands Stövarklubb 2020 för stöd till Barncancerfonden


För 6. året i följd genomförde Smålands Stövarklubb den 8.februari sin jaktdag där allmänheten inbjuds att deltaga. Syftet är att sprida information och PR för en av Sveriges äldsta och mest traditionsrika jaktformer. Det betyder jakt med lössläppt hund efter hare och räv. Idag är denna jaktform mestadels liktydig med stövare som enbart jagar hare och/eller räv.
Ett av målen för dagens jakt är att locka så många som möjligt som, normalt, inte jagar med stövare men också naturvänner som kan tänka sig vara med för att få underlag för sina tankar och uppfattningar om jakt genom att på ort och ställe "se och lära".
Vårt andra mål är öka förståelse för och kunskap om barn som drabbats av cancer och för detta att samla in pengar till stöd för Barcancerfonden.

IMG 4248 resized

 

Läs mer: "PR-jakten" med Smålands Stövarklubb 2020 för stöd till Barncancerfonden

Efter Eksjö-provet och inför "Cancerjakten"

Hade förmånen att få inviga våra jaktprovs flaggskepp - Eksjöprovet - i fredags och sedan vara med som domare på lördagen. Vilken fest och vilken glädje bland deltagarna och arrangörerna! Snacka om "Stövarjaktens Helg"! Vill gratulera alla som var där till en suverän stövarupplevelse! Den som inte hade roligt där får skylla sig själv. Min beundran för alla som kämpade i tävlingen! Min oförblommerade uppskattning och erkänsla till Lars Pettersson och hans arbetsgrupp och alla andra av hans medhjälpare för ett proffsigt och berömvärt arrangemang!

Nu på lördag den 8. februari är det dags för vår andra målgrupp att stimuleras. Det vill säga den svenska allmänheten och ur den de jägare som, normalt, inte jagar med stövare. Då kör vi vår inbjudnings- och PR-jakt där all ekonomisk behållning går till Barncancerfonden. Har Du eller Ditt jaktlag inte redan anmält och/eller engagerat er så kontakta Bengt Lindell (tfn 0706663833)! Denna dag är en av våra allra bästa när det gäller att få allmänhetens uppmärksamhet och uppskattning för våra verksamheter. Härligt att i år särskilt kunna välkomna alla dem som tidigare år beklagat sig över att "Cancerjakten" och Eksjöprovet legat på samma helg. Nu är det inte så i år så då blir det, naturligtvis, extra stor uppslutning, elller.....?

Väl mött på lördag!

Cenneth Quick

Er Ordf 

Extra information