Nu har två av våra tre utställningar genomförts. Värnamoutställningen genomfördes under ledning av Todd Martinsson på ett sätt som jag tror utställare och publik var nöjda med. Under dagen kom utställare fram till mig och tackade för en fin utställningsplats. Olle B Häggqvist dömde och Janne och Gullbritt Zetterberg tjänstgjorde som ringsekreterare. Resultaten ligger ute på vår sida sedan länge. Igår var så dags för vår Eksjöutställning som för året var förlagd i Gränna. Detta för att samordna med luzernringens 25 års jubileum. Det slog väl ut då vi ahde 41 luzernstövare anmälda till utställningen. Sammanlagt fick domare Göran Johansson döma 88 hundar. Det var en rutinerad trio som tjänstgjorde i ringen:Göran J som domare och Janne och Gullbritt Zetterberg var ringsekreterare. Deras sammanlagda rutin gjorde att det flöt på smidigt i ringen och Göran kunde tack vare bra stöd av ringsekretararna hålla koncentrationen uppe hela dagen. 

Det är endast tillåtet att döma 80 hundar för en domare under en dag. Allt över 80 hundar måste sökas dispens för hos SKK. Göran J hade fått dispens från SKK för att döma dessa 88 hundar ifall någon skulle fundera över detta. Anna Lindborg var kommissarie och skötte detta med bravur tillsammans med sitt team. Stort tack! 

Regnet öste ned tidvis och det blåste från Vättern. Det var med andra ord ganska kyligt och blött. Det är viktigt att värma upp sina hundar före inträde i ringen så att hunden kan visa upp sina rörelser ordentligt. Det kan göra skillnad i prisvalör på en uppvärmd och icke uppvärmd hund - tänk på det! Ge hunden de bästa förutsättningar - värm upp!

Nu är det ett par månader av sommar innan vi ses på Åsedautställningen. Glöm inte att träna era fyrfota vänner inför jaktsäsongen. Finns flera olika sätt att träna din hund på. Jag använder gärna klövjeväskor som Loke och Jaga får bära när vi är ute och går. Cykling men variera då tempot så det inte blir en ensidig träning för hunden. Det finns olika variationer på träning förstås. Jag är ju en hel del nere på Västkusten och då finns det stora sanddynor att klättra i, bra för både matte och hundar.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön sommar!

Karin Åström

Extra information