Tiden går snabbt och ännu en jaktsäsong är till ända!

IMG 0176

Det är alltid med ett visst vemod jag inser att det är sista släppet för säsongen när den tiden kommer. Det har varit en spännande säsong där jag fått se Loke gå från klarhet till klarhet. Det är så spännande med en unghund...allt kan hända...från ståndskall en timme på något morrande djur (hördes i trackern), apporterar hare till hundföraren, rävdrev (trodde inte Loke drev räv) till ett tredjepris ökl i slutet av säsongen och riktigt bra hardrev. Ett och annat rådjur har också fått fly iväg med Loke efter sig några minuter. 

 

Med Loke slöandes i soffan sitter jag nu och planerar inför årets utställningssäsong. Jag hoppas många av er ställer ut era stövare och passar på att träffa lite stövarfolk vid ringside såhär under icke jaktsäsong. Värnamoutställningen ligger närmast i tiden. Todd Martinsson är kommissarie och Olle B Häggqvist dömer. Boka in den 25/4 för en trevlig dag i stövarens tecken. För er som tycker det är svårt att visa sin hund i ringen finns det folk på plats som gärna hjälper till med detta. Meddela vid anmälan eller på plats så löser vi detta. 

Den 30/5 är det dags för vår Eksjöutställning som i år går av stapeln i Gränna. Detta är ett samarrangemang med Luzernföreningen som har sitt årsmöte på plats. Anna Lindborg är kommissarie och håller i trådarna där. Göran Johansson dömer.

Årets sista utställning genomförs i Åseda den 16/8 (ni hinner puscha bock tidigt på morgonen ändå eller varför inte på kvällen). Anna Lindborg är kommissarie även för denna utställning. Curt-Christer Gustavsson dömer.

Vi är förstås behjälpliga att visa hund åt den som har svårt för detta på alla våra utställningar. 

Ett tips är att värma upp era hundar före inträde i ringen där hunden ska visas upp för domaren. En uppvärmd hund rör sig ledigt och visar upp sig betydligt bättre än en kall och stel hund. Håll hunden i rörelse ett tag innan det är er tur att gå in i ringen.

Hälsningar Karin Åström

 

Extra information