Vi har nu höstsäsongen bakom oss. Väl är väl det för jag upplever att det varit en rätt svårjagad stövarhöst. Blåst och regn har inte precis förgyllt tillvaron i skogen. Men det är histopria nu. Det kan väl bara bli bättre framöver, eller?

På ”inomhussidan” har det ändå hänt en del som jag hoppas ska bli bra för oss.

Vi har lyft rovdjursfrågan till de instanser som har bäst möjligheter att tillgodose våra krav och önskemål. Våra synpunkter sammanfaller bra med våra nationella centrala instansers uppfattningar.

Vi har svarat på remiss från SvStk mfl angående gemensamma drevprovsregler för alla drivande raser i Sverige. Just nu har vi fått ”Remissvarv 2” att svara på. Arbetsgruppen med Janne B i spetsen har att få in vårt svar till den 21 januari 2012. Hoppas verkligen att slutresultatet för oss stövarfolk blir värt allt arbete!

Efter kassörens bedömning av vår ekonomiska situation kunde vi konstatera att det inte var möjligt att behålla årsavgiften för 2012 på samma nivå som i år. Då SvStk höjde sin del av årsavgiften såg vi oss tvingade att gå på en lösning som innebär att avgiften för 2012 blir 375:-. Alldeles förbaskat men ändå försöker vi hålla oss en bit under de 400:- som styrelsen fick mandat av årsmötet 2011.

Som en konsekvens av ekonomiska läget behöver vi alltså öka våra inkomster. I nuläget ska det, förhoppningsvis, ske genom bl a utökad och samordnad sponsorverksamhet. Alf Beijer och Hans Lundborg har knåpat ihop ett sponsorkoncept som jag tror kan bli riktigt bra. Det handlar både om att ”jaga sponsorer” och att konstruera ”försäljningsprodukter” (företagsjakter mm). Men att genomföra det i praktiken är definitivt inte ett renodlat styrelseuppdrag. Det kräver medverkan av många inom klubben. Har Du idéer, förslag och möjligheter så hör av Dej till Alf och/eller Hans!

Ytterligare ett projekt som vi återstartat är ”Hundfoderdepåer”. Gunnar Pettersson håller i detta. Har startat bra. Vi har just nu 5 olika depåer. De är i huvudsak lokaliserade till F-län. Vi behöver få fram flera ”Depåhållare” och då främst i Kronobergs, Kalmar och Blekinges län. Fodret vi kör med är ”Hundköket”. Har själv bytt till detta och det har de senaste 3 månaderna fungerat utmärkt. Ingen nackdel att det dessutom är klart prisvärt! Känner Du att Du själv eller någon bekant skulle kunna ta hand om en foderdepå så kontakta Gunnar!

Trots regn och blåst under hösten så har vi kunnat genomföra alla planerade jaktprov. Heder och tack till alla som startat sina hundar! Grattis till alla er som fått era hundar till bra resultat men också heder och tack till alla som inte lyckats så väl men som ändå inte tjurar utan kommer igen med nya friska tag! Heder och tack också till alla er som jobbat inom nätverken för de olika jaktproven! Arrangemangen har flutit på mycket bra ni har skilt er från uppdragen på berömvärt sätt!

Det är alltid lite riskfyllt att sticka ut hakan och plocka ut enskilda insatser inom våra verksamheter. Men vad vore livet utan faror? Så jag tar risken.

Stort grattis till våra deltagande ekipage i årets Räv-SM! Vilken fin PR ni gjorde för vår klubb och för era satsningar på ”rävpiskorna”!

Stort grattis till Christer Lundborg och hans ”Biabys Tilda” som erövrade 1. Ekl, CACIT och blev färdig JCH på Kosta-provet!

Hoppas nu att Jul-och Nyårshelgerna medför jakt och drev av sällan skådade mått och formationer! Framför oss ligger jaktproven i Värnamo i januari och Eksjö i februari och i slutet av den månade är det åter dags att motionera rävarna runt Osaby i ”Smålandsräven”.

Vårt årsmöte är planerat till 14 april 2012. Då fyller vi också 90 år som Smålands Stövarklubb. Vi ska försöka göra ett så festligt och trevligt årsmöte som det bara går. Gunnar Pettersson och Johan Frisk håller i trådarna. Har Du idéer och förslag till särskilda begivenheter under denna dag så hör av Dej till dessa båda gentlemän.

Nog för denna gång. Ut nu med stövare och er själva och jaga av hjärtans lust! Det blir inga ”har- och/eller rävpiskor” i köket! Ser fram emot att ses och höras efter helgerna inte minst för att jämföra era förnämliga bravader med mina egna bortförklaringar!

Cenneth

Extra information